2
دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، جامعة المصطفی العالمیة
چکیده
اشاره: در این مقاله دیدگاه گادامر و هوسرل درباره افق، انترسوبژکتیویته و زیستجهان بحث میشود و نویسنده سعی دارد، تأثیرپذیری گادامر از هوسرل در این سه حوزه را برجسته سازد. آشنایی گادامر با هوسرل از همان آغاز تحصیلات وی در ماربورگ کلید میخورد، اما در ادامه مسیر پرفراز و نشیبی را طی میکند؛ تأثیرگذاری عمیق و گستردۀ هایدگر بر گادامر باعث میشود، رابطۀ او با هوسرل در حاشیه قرار گیرد و کمتر دیده شود. البته خود گادامر نیز در مراحلی از رشد فکری خود پدیدارشناسی هوسرلی را بهمثابۀ گونهای جستوجوی عقلانی ذات یا ایدوس میفهمید که مطابق آن، هرگز منحصر به فرد بودن، متناهیت و تاریخمندی دازاین انسانی فهم نمیشد، اما مواجهۀ گادامر با هوسرل تداوم یافت و پربارترین مواجهۀ او با هوسرل در نوزده پنجاه تا نوزده هفتاد رخ داد؛ هنگامی که گادامر توانست متون تازه ویرایش شدۀ هوسرل، از جمله "بحران"، "ایدههای II" و مجلدات انترسوبژکتیویته را بخواند. این متون گادامر را به هوسرل کاملاً متفاوتی آگاه کرد؛ هوسرلی که با تاریخ، جامعه، فردیت و معنای سنت درگیر بود. به همین جهت، در «حقیقت و روش» درباره بحران هوسرل بحث طولانی مطرح میشود و او بهشدت مدیون کاوشهای هوسرل درخصوص ماهیت زندگی تاریخی و جمعی است و بهگونۀ مشخص سه مفهوم افق، انترسوبژکتویته و زیستجهان در کانون توجه گادامر قرار میگیرد.
احسانی, سید آصف و موسوی نژاد, سید محمد . (1403). دیدگاه هوسرل و گادامر درباب افق، انترسوبژکتیویته و زیستجهان/نویسنده:درموت موران. پرتو خرد, 15(1), 107-142.
MLA
احسانی, سید آصف , و موسوی نژاد, سید محمد . "دیدگاه هوسرل و گادامر درباب افق، انترسوبژکتیویته و زیستجهان/نویسنده:درموت موران", پرتو خرد, 15, 1, 1403, 107-142.
HARVARD
احسانی, سید آصف, موسوی نژاد, سید محمد. (1403). 'دیدگاه هوسرل و گادامر درباب افق، انترسوبژکتیویته و زیستجهان/نویسنده:درموت موران', پرتو خرد, 15(1), pp. 107-142.
CHICAGO
سید آصف احسانی و سید محمد موسوی نژاد, "دیدگاه هوسرل و گادامر درباب افق، انترسوبژکتیویته و زیستجهان/نویسنده:درموت موران," پرتو خرد, 15 1 (1403): 107-142,
VANCOUVER
احسانی, سید آصف, موسوی نژاد, سید محمد. دیدگاه هوسرل و گادامر درباب افق، انترسوبژکتیویته و زیستجهان/نویسنده:درموت موران. پرتو خرد, 1403; 15(1): 107-142.